Aineck

Fekete és piros pálya Aineckről

December elején voltunk Katschbergen síelni, de meglepően sok hó fogadott bennünket. Sajnos a képen látható pályákon nem sokat csúsztunk. A olyan nagy szél fújt, hogy a buborék nélküli síliften nagyon fáztunk fölfelé. Már a liftből is látszódott, hogy a fekete pályán nincs elég hó, azt is nagyon hordta a szél. Így a piros pályán inkább visszacsúsztunk Tschaneckre. Érdekes módon ez a pálya tökéletes állapotban volt, így nagy örömöt okozott.

Híd a sielők számára

Nem sok helyen találkoztam még olyan megoldással, hogy az utaknál nem kell lekapcsolni a sílécet, hanem az út fölött egy kis hídon lehet átcsúszni. De itt meg ezt is sikerült felülmúlni. A híd egyik oldalán egy futószalag oldotta meg, hogy felfelé ne kelljen tolni magunkat. Sajnos csak az egyik oldalról volt futószalag, és az sem elég hosszan, de azért már ez is megkönnyítette Aineck és Tschaneck között a síelést.

Sípályák Tschaneck oldalán

Aineck tetejéről belátható volt a fél katschbergi sícentrum. Ami nekem nem tetszett benne, hogy sok helyen csak egy kerítés választotta el a pályákat egymástól. Szerintem hagyhatták volna egybe az egészet. Fura volt, hogy a kerítés jobb vagy bal oldala már másik pályának számít. Akkor, már inkább egy sor fát ültettek volna, vagy hagyták volna hogy a hóágyúk között szlalomozzunk.

Az Aineck tetején

Sílift az Aineck csúcsára

      Következő oldal →