piros pálya

Fekete és piros pálya Aineckről

December elején voltunk Katschbergen síelni, de meglepően sok hó fogadott bennünket. Sajnos a képen látható pályákon nem sokat csúsztunk. A olyan nagy szél fújt, hogy a buborék nélküli síliften nagyon fáztunk fölfelé. Már a liftből is látszódott, hogy a fekete pályán nincs elég hó, azt is nagyon hordta a szél. Így a piros pályán inkább visszacsúsztunk Tschaneckre. Érdekes módon ez a pálya tökéletes állapotban volt, így nagy örömöt okozott.

Freestyle síelésre is van lehetőség

A lifteken fölfelé mindig nagy élvezettel lesem, ki hogy síel vagy snowboardozik. Itt annyi havunk volt, hogy most nem csak a pályákon volt érdemes nézelődni, hanem az erdőben is. Annyira könnyedén haladtak a mély hóban is, hogy nekem is kedvem támadt kipróbálni. Persze nekem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, gyorsan vissza is tértem a pályára.

Sípályák Tschaneck oldalán

Aineck tetejéről belátható volt a fél katschbergi sícentrum. Ami nekem nem tetszett benne, hogy sok helyen csak egy kerítés választotta el a pályákat egymástól. Szerintem hagyhatták volna egybe az egészet. Fura volt, hogy a kerítés jobb vagy bal oldala már másik pályának számít. Akkor, már inkább egy sor fát ültettek volna, vagy hagyták volna hogy a hóágyúk között szlalomozzunk.

Marienkapelle

Szűz Mária kápolna volt a legnagyobb meglepetés, ami ért engem a síelés alatt. Ez a kis templom a hegy közepén, egy hütte mellett állt. Mikor bementünk melegedni, az étterem falán rengeteg esküvői fotó fogadott bennünket, ami ebben a templomban zajlott. Kedvencem, mikor a vőlegény sítalpakkal érkezett.

Az Aineck tetején